Manager Zorgverkoop (OD.1804)


36 uur per week

 

“Gezondheid die je je familie gunt”. Dat is wat ons dagelijks inspireert om onze cliënten, onze familie, de best mogelijke zorg te willen bieden. Wil jij daar aan bijdragen?

 

Deze nieuwe rol biedt jou de uitdaging om de zorgverkoopfunctie binnen GGZ Oost Brabant in- en extern vorm te geven. Als geen ander ben jij in staat tot co-creëren, je weet te laveren tussen de diverse belangen, waarbij je een juiste balans vindt tussen meeveren en standvastigheid. Met jouw expertise van financiering van de zorg in combinatie je open en transparante werkwijze, weet je verwachtingen te managen en betrokken partijen te verbinden.

Jij draagt onze visie uit om samen met financiers (verzekeraars en gemeenten) tijdig te komen tot zo gunstig en optimaal mogelijke contracten, die ons in staat stellen onze cliënten de “zorg te bieden die je je familie gunt”.

 

Wat doe je?

Je hebt een belangrijke rol bij het realiseren van de strategische ambities van de GGZ Oost Brabant. Als manager zorgverkoop geef je commerciële richting aan de meerjarenvisie van de organisatie. Je vertaalt de bedrijfskoers en marktontwikkelingen naar een visie en ambitie op verkoop, rekening houdend met het inkoopbeleid binnen de verschillende financieringsstromen vanuit de Zorgverzekeringswet, WLZ, WMO, Jeugdwet en Justitie. Vanuit commercieel perspectief stuur je op een consistente positionering en profilering en bied je de directie ondersteuning bij het complete verkoopproces over alle financieringsstromen heen.

 

Kerntaken

 • Ontwikkelen van strategisch verkoopbeleid en -plan en vertalen naar haalbare voorstellen richting financiers.
 • Organisatiebreed proactief regisseren en bewaken van het verkoopproces en relatie- en contractmanagement.
 • Ontwikkelen en bijhouden van een commerciële visie op de zorgmarkt.
 • Hiërarchische aansturing van het team Zorgverkoop en functionele aansturing van het tenderteam
 • Coördineren van en invulling geven aan CRM, DMU en relatiemanagement en het continue uitdragen van (verkoop)strategie en –visie en bewaken eenduidigheid in boodschap.
 • Het vertalen van krimp/groei- en afschalingsscenario’s en in- door- en uitstroomscenario’s in de verkoopambitie en voorstellen richting financiers.
 • Stakeholdermanagement naar andere klantrelaties zoals overige zorginstellingen en overheidsorganen.
 • Initiëren van voorstellen t.a.v. benchmarking, kostprijsonderzoeken, marktonderzoeken en het monitoren van relevante ontwikkelingen binnen GGZ branche die hiertoe aanleiding kunnen vormen.
 • Monitoring en analyse (coördinatie) van relevante sturingsinformatie t.a.v. contractuitnutting, tijdig acteren op afwijkingen en vertaalslag maken naar eerstvolgende contractcyclus.

 

GGZ Oost Brabant

Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.

 

Onze Brabantse manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, en onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.

 

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.

Wat jou typeert:

 • Strateeg met bedrijfskundig inzicht, gevoel voor commercie en een aanpakkersmentaliteit
 • Goede kennis van de bekostigingssystematiek binnen de zorg
 • Sterke onderhandelingsvaardigheden en een resultaatgerichte instelling
 • Charismatisch in de communicatie en verbindend op alle niveaus
 • Netwerker, in staat om inhoudelijke en relationele bruggen te bouwen (aantoonbaar)
 • Analytisch vermogen en sterk in organiseren en coördineren
 • Je hebt lef, staat stevig in je schoenen en bent gedreven
 • Relevante werkervaring, bij voorkeur in de GGZ, ziekenhuiszorg, zorgverzekeringsbranche
 • WO werk- en denkniveau

 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden de kans om deze sleutelpositie binnen GGZ Oost Brabant succesvol vorm geven. Een afwisselende, uitdagende rol met bijbehorende arbeidsvoorwaarden: 

Inschaling conform FWG 65 cao GGZ op basis van opleiding en relevante werkervaring, voor zeer geschikte kandidaten behoort een arbeidsmarkttoeslag tot de mogelijkheden.

 

Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie contact op met:

Stefan de Kort, directeur Financiën & Control

Te bereiken op nr. 06-10171436 of via sva.de.kort@ggzoostbrabant.nl

 

Reageer door te klikken op 'solliciteren' en voeg je motivatiebrief en CV toe.

Gesprekken vinden plaats op 1 maart.

 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet waarbij de interne kandidaat een voorrangspositie heeft.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld.

 
 

Terug     Solliciteren     Afdrukken     Tip een vriend(in) 
Sluitingsdatum:
21 februari 2018

Locatie:
Boekel

Contactpersonen:
Stefan de Kort, Directeur F&C
tel.: 06 - 10 17 14 36

Meer informatie:
http://www.ggzoostbrabant.nl