Verpleegkundige adolescentenkliniek


Ben jij op zoek naar een uitdagende functie als verpleegkundige niveau 4? Wil je werken in een boeiende omgeving met de specifieke uitdagingen die zorggroep Kind en Jeugd biedt? Dan is GGZ Oost Brabant op zoek naar jou!

 

 

Wat doe je?

Dynamiek, dat is waar het om draait in de adolescentenkliniek. Elke dag wacht je weer een nieuwe uitdaging met nieuwe situaties die vragen om een nieuwe oplossing. Naast de (psychische) uitdagingen en de impact van de opname voor de jonge cliënten, vraagt de groepsdynamiek tussen de jongeren onderling om een veilig en vertrouwd pedagogisch klimaat.

 


Op de adolescentenkliniek ben je dan ook zoveel meer dan verpleegkundige. Gedurende de opname neem je namelijk een deel van het opvoedingsproces over. Je onderhoudt intensief contact met ouders, school, betrokken zorgverleners en collega's van de FACT teams. Dit alles met het doel om de jongere weer in zijn kracht te zetten, zo snel als kan maatschappelijke re-integratie mogelijk te maken om hem vervolgens ambulant verder te begeleiden bij het herstel.

 

Wij werken daarbij volgens de WKS-methodiek. Een individuele benadering waarbij de kaders worden bepaald, waarbinnen de jongere de weg naar zijn herstel mede vorm geeft. Het is daarbij van belang om systematisch en methodisch te werken met de herstel ondersteunende plannen.

 

Wat vragen wij?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega's 'zorg die je je familie gunt'. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.

 

Als verpleegkundige niveau 4 ben je sociaal vaardig, heb je een goed oplettend en observerend vermogen en ben je communicatief vaardig. Daarnaast ben je in het bezit van:

-  een agogische of verpleegkundige opleiding niveau 4 (BIG-registratie)

-  een stabiele, stevige persoonlijkheid met een goed relativeringsvermogen

-  het vermogen te levelen met de jongeren

-  creativiteit om out-of-the-box te denken

-  kennis van de WKS-systematiek is een pre

-  een leergierige aard

-  de vaardigheid om de-escalerend te werken en om te gaan met spanningsvolle situaties

-  bereidheid tot het werken in onregelmatige diensten

 

Het team

De afdeling adolescenten is een klinische afdeling, waar jongeren gemiddeld 6 -13 weken verblijven, en die onderdeel uitmaakt van overige klinieken in het gebouw RGC 't Warant te Helmond.
Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. Dit doen wij met een multidisciplinair team waarin verpleegkundigen, psychologen, orthopedagogen, psychiaters en vak therapeuten die een grote betrokkenheid tonen om gezamenlijk hun doel te behalen.

 

GGZ Oost Brabant

Wij staan voor zorg die je je familie en naasten gunt. Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.

 

Onze Brabantse manier van werken:

  • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan 'zorg die je je familie gunt', een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg
  • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega's
  • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken

 

Voor meer informatie ga je naar: http://www.ggzoostbrabant.

 

 

Arbeidsvoorwaarden

  • De CAO GGZ is van toepassing. De functie is conform FWG 3.0 ingedeeld in functiegroep 45, bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring
  • Wij bieden je een contract van 32 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd

 

Enthousiast?

Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Eric Somers, teamleider, telefoonnummer 0492-844434.

 

Reageer door te klikken op onderstaande knop "solliciteren" en voeg je motivatiebrief en CV toe.

 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet waarbij de interne kandidaat een voorrangspositie heeft.

Bij indiensttreding vragen wij je een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.

 

 
 

Terug     Solliciteren     Afdrukken     Tip een vriend(in) 
Vacaturetype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Sluitingsdatum:
20 februari 2018

Locatie:
Helmond

Contactpersonen:
Eric Somers, Teamleider
tel.: 0492-844434

Meer informatie:
http://www.ggzoostbrabant.nl