Psychiater werkzaam voor FACT + en Programmaleider werkzaam voor FACT + Helmond en de ambulante Forensische Psychiatrie Helmond/Oss, Uden, Veghel.


26 uur, onbepaalde tijd

FZ.1702

 

Wat doe je?

Als programmaleider ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de implementatie, uitvoering en doorontwikkeling van de Forensische Psychiatrie.
Samen met je collega-programmaleiders en de zorgmanagers, vorm je het managementteam van de regio Helmond-Peelland. Je stuurt mee in het algemene beleid van GGZ Oost Brabant door deelname aan de programmaraad voor forensische-psychiatrie. Verder stuur je op belangrijke kwaliteitsindicatoren vanuit cliënten- en medewerkersperspectief.
Samen met de zorgmanager geef je in de vorm van duaal management leiding aan de teams FACT+ en Forensische Psychiatrie. Naast 8 uur per week als programmaleider ben je voor de resterende uren als psychiater betrokken bij de behandelingen binnen het zorgprogramma FACT+.

 

Als psychiater verricht je psychiatrische diagnostiek in een multidisciplinair team en voert behandelingen uit conform de richtlijnen van je beroepsgroep. Daarbij maak je gebruik van de binnen GGZ Oost Brabant ontwikkelde zorgpaden. Vanzelfsprekend ben je verantwoordelijk voor de medisch-psychiatrische zorg voor de cliënten en ben je een zichtbaar aanspreekpunt en sparringpartner voor zowel je directe collega’s als zorgprofessionals buiten je afdeling. Je neemt deel aan de 7x24-uurs crisisdienst.

 

Wat vragen wij van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap. Daarnaast ben je resultaatgericht en heb je een participatieve stijl.

 

Als programmaleider en psychiater ben je de verbindende schakel binnen het multidisciplinaire team waar je onderdeel van uitmaakt. Je signaleert verbetermogelijkheden in de kwaliteit van zorg en ziet het als uitdaging om je collega’s mee te nemen in ontwikkelingen en innovaties.

Daarnaast ben je in het bezit van:

 • een afgeronde universitaire opleiding tot arts en als medisch specialist, specialisatie psychiatrie
 • registratie als psychiater en psychotherapeut in het BIG-register en als medisch specialist bij de Medisch Specialisten Registratie Commissie
 • Kennis en / deskundigheid op het gebied van forensische psychiatrie, dubbel diagnose.
 • Affiniteit / ervaring met cliënten met complexe problematiek

 

Het team

FACT+ is een multidisciplinair FACT-team wat zich richt op zogenaamde Dubbel Diagnose cliënten en forensische psychiatrie binnen de regio Helmond-Peelland. Het team bestaat uit medewerkers van Novadic-Kentron, GGZ Oost Brabant en de Rooijse Wissel en werkt onder de het penvoerderschap van GGZ Oost Brabant. Medewerkers van andere organisaties worden gedetacheerd naar GGZ Oost Brabant.

Het team ambulant Forensische Zorg is een multidisciplinair team dat zich meer in het bijzonder richt op cliënten met matig tot ernstig complexe psychiatrische problematiek vaak gepaard gaand met gedragsproblematiek met delict risico ( agressie en anti sociaal gedrag risico op: calamiteiten, overlast en gevaarlijke situaties) en met een hoge mate van sociale kwetsbaarheid. Cliënten zijn in behandeling binnen een justitieel kader.

 

GGZ Oost Brabant

We staan voor zorg die je je familie en naasten gunt. Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.

 

Onze Brabantse manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk cliëntgebonden onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.

 

Voor meer informatie ga je naar www.ggzoostbrabant.nl

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Inschaling conform AMS-regeling van de cao GGZ en is maximaal € 8.622,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • 166 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek
 • 35 levensfasebudget bij een 36-urige werkweek
 • 8% vakantie toeslag
 • 8,05% eindejaarsuitkering
 • Budget persoonlijke kosten voor medisch specialist conform cao
 • Aanmelding bij PFZW
 • Collectiviteitskorting IZZ zorgverzekering

 

Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor een oriënterend gesprek of aanvullende informatie contact op met:

Wim Welbers zorgmanager 0492 848217 wnj.welbers@ggzoostbrabant.nl of:

Peter de Kort teamleider FACT+ 0630217165: PAM.De.Kort@ggzoostbrabant.nl

 

Stuur je sollicitatie (motivatiebrief en CV) naar recruiter@ggzoostbrabant.nl. Vermeld dit vacaturenummer: FZ.1702

 

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid.

Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’

 
 

 Afdrukken     Tip een vriend(in) 
Vacaturetype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Locatie:
Diverse locaties

Contactpersonen:
Peter de Kort, teamleider
tel.: 06 – 30 21 71 65

Wim Welbers, zorgmanager
tel.: +31 0492-848217

Meer informatie:
http://www.ggzoostbrabant.nl